måndag 8 oktober 2012

I won and you hit the floor

Ja, då var det måndag! Dags att berätta om dagarna som varit.

Fredagen var en riktig suris, i ärlighetens namn. Trött och seg med lite damm i kanterna. Sjöng på morgonen, vi tränade på min egna lilla låt, och fortsatte med att påta på den andra. Lite annat höll vi på med, och så kom K in för att lyssna. Responsen var väldigt härlig. Efter musiken träffade jag K, det blev ett vanligt samtal utan jobbigheter. Vi pratade visserligen om sist, hur det känts efteråt och hur det påverkat mig. Och så diskuterade vi lite händelser i veckan. Fick träffa K (eller C, vet ej stavningen) också, en psykologkandidat jag ska få börja prata med angående föreläsningarna. Träffade henne idag och vi lade upp en liten plan för veckan, och för de gångerna vi ska ses. Det är skönt och bra med någon utifrån, som kan se arbetet med andra ögon. Nu är vi igång med projektet, och det känns faktiskt riktigt bra. I fredags efter teamet handlade vi snabbt, sen fick det bli en slödag framför teven. Mysfredag, ungefär. *nu är det sluuuut på veckan, det är dags föör fredaaaagsmyyyyyyyyyyyys*

Vaknade på dagen i lördags, tog det rätt lugnt och så kilade vi över till mormor, som klippte mitt hår. Jäkligt skönt att få det gjort! Bilder ja, får bli imorgon, blinkblink. Var totalt in i helvetes nervös och illamående, så jag låg mest i sängen och vilade. Packade lite, och gjorde mig i ordning. Papps kom och åt vid fem, för att sedan skjutsa mig. Klockan sex var det dags! Ordnade de sista fixet med presenterna och åkte över till min barndomsbästis C. Var typ först. Både visste och inte visste var nervositeten kom ifrån. Jag visste att vi kanske skulle dra till en krog i Bålsta, och jag är inte den som är ute i Bålsta. Jag har inte varit i centrum på tre år. Minnena spökar för mycket. Samtidigt ville jag verkligen. Jag höll kvar i tanken "seger". Jag ville verkligen segra. Hos C ordnade vi mat, sen kom alla gäster och nervositeten släppte. Vi åt och pratade från sju till halv tolv, och det var jättetrevligt. Fick höra vad alla gör idag, och berättade själv om mitt. Sen är det ju det där kruxet. "Vad jobbar du med? Eller pluggar du?". Nej, jag är hemma. Men jag skriver mycket. "Skriver! Vadå?". Redaktör för en blogg... "Om vadå?". Psykisk ohälsa. Går aldrig att prata bort, men samtidigt anstränger jag mig för att inte skämmas. Så jag svarade bara, och de var uppriktigt intresserade. Fick träffa J och D också, gamla vänner från skolan, vilket var jätteroligt.

När vi druckit (eller ja, nykterist, here I come!), öppnat presenter och pratat länge, var det dags att kila vidare till Richards. Då var jag nervös. Big time. De som inte druckit körde, och plötsligt var vi där. Skakiga händer som försökte leta leg, en kappa som skulle lämnas in och aouch, vi var inne. Träffade J från min gamla klass, vilket var jätteroligt, och jag börjar förstå... Att jag inte var sedd som så hemskt dålig. Inte av alla andra. Fina ord fick jag höra. Bekräftelse. Konstruktiv bekräftelse. Yehaa. Efter en timme då jag och C suttit och pratat och hälsat på de som var där, dog min nervositet helt. Det var ingen fara. Bara bra människor var där. Vi var där till två, dansade (en kille blev lite väl närgången... se ned i golvet, å herre min jävlar... osv) och letade efter leg-mannen. Sen gick jag och J hem till C och pratade massvis på vägen. Nervositeten låg under en svart, mörk sten och kände sig fånig. När C och J kommit hem någon halvtimme senare var klockan halv fyra. Sedan satt jag och C uppe till halv sex och pratade...

... vilket var så oerhört skönt. Så oerhört mycket lättnad och uppgörelse med tankegångar. Förklaringar för oss båda. Jag behövde det. Få prata ut, och få respons från någon som känt mig så länge. Fina C, tack för pratstunden! Sex somnade jag och vaknade... tio.

...

På morgonen umgicks de tre musketörerna till två och var allmänt skitsega, sedan drog jag hemåt. Med en mängd nya erfarenheter, om mig själv. (Jag klarar, jag med!).

Idag har jag fått sova ut lite. Vi tränade vid elva, och åkte till teamet. Pratade med K/C och lite med K. Fick berätta allt, vilket var väldigt roligt. Efteråt - musikgrupp! Lite låtar och fika, och lite prat med A. Vi ska träffas i veckan, härligt härligt!

Just nu är jag trött och jäkligt tillfreds. Vi ska strax se på film, och jag känner att jag förtjänar några timmars vila. Tänk... att jag inte är så hemsk och dålig som jag trott så länge. Tänk... att det var lögn och hjärntvätt. Märkligt. Men tanken på att det inte stämde, får mig att närma mig en revansch mer och mer!

-----------------------------------------

DET SÄGER ABSOLUT... ALLT!There are just too many times that people have tried to look inside of me
Wondering what I think of you and I protect you out of courtesy
Too many times that I’ve held on when I needed to push away
Afraid to say what was on my mind afraid to say what I need to say
Too many things that you've said about me when I’m not around
You think having the upper hand means you gotta keep putting me down
But I’ve had too many standoffs with you it’s about as much as I can stand
So I'm waiting until the upper hand is mine

(One minute you're on top)
The next you're not watch it drop
(Making your heart stop)
Just before you hit the floor
(One minute you're on top)
Next you're not missed your shot
(Making you're heart stop)
You think you've won
(And then its all gone)

So many people like me put so much trust in all your lies
So concerned with what you think to just say what we feel inside
So many people like me walk on eggshells all day long
All I know is that all I want is to feel like I’m not stepped on
There are so many things you say that make me feel you've crossed the line
What goes up will surely fall and I’m counting down the time
Cause I’ve had so many standoffs with you it’s about as much as I can stand
So I'm waiting until the upper hand is mine

(One minute you're on top)
The next you're not watch it drop
(Making your heart stop)
Just before you hit the floor
(One minute you're on top)
Next you're not missed your shot
(Making you're heart stop)
You think you've won
(And then its all gone)
(And then it’s all gone)
(And then its all gone)
(And then it’s all gone)
(Now it’s all gone)

I know I’ll never trust a single thing you say
You knew your lies would divide us but you lied anyway
And all the lies have got you floating up above us all
But what goes up has got to fall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar