torsdag 22 augusti 2013

What happens in Austria, stays in Austria... or not ;)

Hej kära vänner!

Nu är jag hemma efter en supermegafantastisk vecka i Österrike med min älskade F och tre av hans vänner! Har haft det så oerhört fint, helt underbart att få somna bredvid min älskling i en vecka och vakna upp vid hans sida. Vi har hittat på en hel del massor, kroppen är slut och trött, men man har återfått en hel del själslig energi.

Tänkte berätta om dagarna, en efter en!

Torsdagen 15 augusti

Jag och F vid badstranden

Sjön


Mötte upp F och A klockan fem på morgonen (!!) på Arlanda, kramade mamma hejdå och gick med grabbsen för att checka in och lämna bagaget. Flygresan gick bra, vi satt och pratade och tiden "flög" iväg (höhöhö), vid nio eller något var vi framme och mötte upp J och K i Wien. Vi åkte med i J's bil till henne och fikade lite innan vi tog oss till en badplats i/nära Wien för att ta oss ett dopp. Det var inte den varmaste dagen där (med tanke på kommande 40-grads dagar...) men var skönt att simma i sjön och få användning för min nya bikini. Vi åt en Österrikisk rätt, vet namnet men kan nog inte stava det, det är i alla fall friterat bröd. När vi pratat, spelat Uno och badat i några timmar åkte vi hem till J igen. Det blev en del alkohol och galenheter under kvällen, efter att vi ätit tacos och plockat undan. Men väldigt, väldigt roligt hade vi!

Fredagen 16 augusti

I Wien

Ett ljus tändes för L

Älsklings-F <3 vid strandbaren


Vaknade, gjorde oss klara och tog oss till stan för att kika runt på byggnader och ta kort (F och jag var äkta turister under resan!). Vi gick in i en kyrka, och jag tände ett ljus för L, kändes väldigt fint. Kände hennes energi där. När det blev middagsdags, slog vi oss ned på en uteservering och åt, jag tog någon inbakad potatis med lax. Vi åt sedan världens godaste glass på Schwedenplatz (ja, det är uppkallat efter vårt avlånga land) när vi mött upp R. På kvällen gick vi runt i Wien, slog oss ned på en strandbar och drack, pratade och skrattade mycket. Väldigt härligt. Vi var rätt trötta när vi var hemma igen, och somnade rätt snabbt.

Lördagen 17 augusti

Uppe på berget, på väg upp

Jag och F på berget

Uppe på berget, på väg ner

Surströmmingsmacka


Idag var det dags att åka de 1 timmen och 45 minuterna till St Aegyd, ett lantligt område i Österrike där J's föräldrar bor. Vi åkte förbi Baden (?) för att släppa av R och handla lite innan. Vin, choklad och blommor till J's mamma som fyllde år + gaybeer till oss. Vidare till dit vi skulle, så fikade vi snabbt och sedan gick jag, F, J och R (J's pojkvän) upp till bergen för att vandra! Var utmattande, men samtidigt oerhört vackert och underbart, helt fantastisk vy fick vi se. När vi kommit upp till toppen åt vi och drack vid ett café och tog det lugnt ett tag. Det tog en och en halv timme att gå upp, och en timme att gå ner (snacka om motion), vägen ned var också vacker och det började skymma. Vi var hemma lagom till middagen, och när vi duschat snabbt var det dags för surströmming (!!) som vi tagit med oss (som typisk svensk rätt) till J och K. Det luktade... inte gott, men smakade inte alls lika illa. Mest salt. Blev snapps och vin till middagen, och lite spel (fick två tolvor i rad, yaay. ich bin nicht ein schwammerl). Innan vi skulle sova gick vi till en bar (den enda i St Aegyd), men F och jag var tröttisar, så vi satt mest och pussades i ett hörn. Sedan blev det sömn!

Söndagen 18 augusti

Hihi, finaste F på bauernmarkt


Idag var det dags för Bauernmarkt ( = bondemarknad a.k.a fyllemarknad) i St Aegyd. Vi gick dit till klockan ett och spanade runt, gick och åt + drack cider, och kikade sedan lite på det som fanns att köpa (förutom sprit) och jag inhandlade en ängelprydnad till mamma. Sen var det dags för kyrkorundan... vid varje marknadsstånd fanns det en snapps, glas likör, vin, öl etc som skulle drickas, och oh yes, we did. 7-9 stånd var det, och det var bara att följa traditionen. När det visade sig vara en ANDRA runda också utbrast svenskarna "whaaaaat???" ^^ Men det var goda likörer. Fick se snygga traditionella Östterrikiska dräkter också! Väldigt skoj dag, åtta timmar var vi där, pratade, skrattade och myste. Mycket kul folk, man vande sig snabbt vid engelska. Dock kan J och K väldigt imponerande svenska, så det blev även svenskt prat. Kul söndag!

Måndagen 19 augusti

Byggnad i Wien

Vid Schönbrunn, utsikt över slottet och Wien

Puss :*


Upp vid fem, då J skulle jobba i Wien och vi skulle få skjuts till hennes lägenhet. Men jag och F höll oss uppe under dagen medan A sov lite, åkte ned själva till stan och kikade runt på alla mäktiga byggnader och statyer, tog massor av kort. Vi tog oss sedan till Schönbrunn (som ett Östterrikiskt Drottningholm), betalade inte inträde för att kolla inne i slottet men spenderade två och en halv timme i parken. Det var den varmaste dagen hittills, måste varit mer än 40 grader, man kokade och smälte. Blev att dricka mycket vatten. Vi tog massor av kort där med och köpte vykort, innan vi åkte tillbaka för att shoppa i Wien. Kikade på kläder, F köpte skor och jag provade klänningar (fanns en jag ville köpa, men den verkade lite trasig och knepig i blixtlåset så jag lät bli) sedan mötte vi upp A på en restaurang (Einstein hette det, high-tech toaletter, internt skämt) efter att jag fått i mig mat (blev lite konstig av att vara utan energi). Lång mening. Vi gick därefter till en park och tog helroliga kort, åt lite på ett Asiatisk matställe, och bestämde oss för att ta oss till Skybar på kvällen. Men! (....) Det gick inte vägen pga följande;
- Glömde inköpt på matstället, och var tvungen att åka tillbaks och leta
- Tog oss hem för att duscha, men det dröjde pga två omgångars ombyte av kläder för A då det var kallare än vi trodde
- Missade spårvagnen
- Gick smått vilse
- Antagligen någon mer anledning
... så klockan var mer än två när vi kom dit, och Skybar hade stängt. Men det blev en kul kväll ändå, spenderade den på baren Schweden (väldigt rolig berättelse, men kortfattat: skumma människor, arbetande i baren som tyckte vi skulle gå till ett trevligare ställe, 55 årig rolig slash mysko dam, beställning av cider som blev en öl) och sedan på en annan bar. På det andra stället träffade vi en kille från Boston i USA som vi snackade med länge, han välkomnade oss till hans ställe om vi skulle besöka USA en dag. En till öl blev det, gillar egentligen inte öl men vi kom fram till att vi fick ZIPFER (öl) två gånger i rad fast vi bestämde CIDER för att de inte hörde någon skillnad. Skoj i hatten, kan man säga. Därefter åkte vi hem, åt och drack mjölk, och somnade närmare sju på morgonen.

Tisdagen 20 augusti

Inuti parlamentet

Inuti parlamentet


Sista dagen, vemodigt :( Vi gick upp halv ett då vi lade oss så sent, gjorde oss klara för att ta oss ned till stan och besöka parlamentet där J jobbar. Vi fick en helt gratis guidad tour! Väldigt intressant, och vackert därinne, tog lite kort. Efteråt tackade vi guiden och gick till HM för att köpa en tröja till A och en jacka till J, som jag sedan fick låna under kvällen då det blev kallt. Vi åt på en Irish pub, pratade i många timmar. Vi hann även äta glass och fika på ett café innan vi åkte tillbaks till J's place. Vemodigt att säga hejdå till K innan vi åkte. När vi var tillbaka gjorde vi oss klara för att sova, och somnade vid 11 ungefär.

Onsdagen 21 augusti

Dags för hemfärd. Klockan fem skjutsade Julia oss till flygplatsen, och kvart i sju gick planet. Blev ett vemodigt hejdå, men vi kommer garanterat resa dit igen. Mycket gos och kan-inte-slita-sig med F när vi kommit fram till Arlanda och skulle dela på oss, efter en mysig flygplansresa. Kändes så tomt att skiljas när vi varit med varandra dygnet runt i en vecka, men så underbart minne kommer det vara. Mina känslor för honom blev ännu starkare under resan, helt otroligt. Åh, finaste älskade F.

Tack allihop för en underbar resa, tack A, tack älsklings-F, tack K, tack alla trevliga personer i Österrike, och ett särskilt tack till dig J för att vi fick bo hos dig, gästvänlighet deluxe! Kan inte tacka nog för denna upplevelse.

Auf wiedersehen, Ysmis

Ps. har lärt mig en del Tyska ord, de flesta censurerade och olämpliga att ta upp i de flesta sammanhang. ;)

1 kommentar: