fredag 27 september 2013

5 månader <3


Har haft två alldeles underbara dygn, från onsdag tills idag. Åkte till Uppsala på onsdag eftermiddag och mötte upp älskade F klockan två, vi gick tillsammans hem till honom. Vi skulle fira vår 5-månaders dag med middag och mys. Tänk... 5 månader... det var 5 månader sedan i onsdags, jag åkte buss hem med ett stort leende och visste att jag funnit min kärlek. Då vi deklarerade att det var vi. Dessa 5 månader har varit så fyllda med kärlek och känslor, så oerhört positiva och helande känslor. Han har fått mig att känna mig hel. Jag kan aldrig trasas sönder igen, för jag är byggd från grunden, stadig på jorden. Jag är evigt tacksam.

Grekisk sallad, mys, prat, skratt och filmkväll blev firandet. Och en supersöt tårta F skaffat! Efter maten avslutade vi dagen med att se shutter island och somna tillsammans. Mys <3 Dagen därpå hade vi lagt åt skrivandet, en skrivardag för två. Så skönt med lite disciplin att få saker gjorda. Skrev klart hela min föreläsning, vilket var superskönt! Vi åkte även iväg till Gränby centrum för att shoppa, och fick med oss lite var. Köpte bara saker jag verkligen behövde. Mysigt var det, och härlig promenad hem. På kvällen skrev vi lite till, åt middag och kikade på The Truman show, som jag visserligen sett förut liksom filmen dagen innan, men det är två av mina favoritfilmer. Fin avslutning på kvällen, och ytterligare en natt att somna i varandras famn.

Idag steg vi upp tidigt, och jag gjorde mig i ordning för att ta bussen till min sånglektion. Gick väldigt bra där, och givande diskussioner kring *hemlighetsstämplat* ;) Tog bussen hem efteråt, och har här hemma hunnit ta det lugnt, laga middag, prata lite med M3 och kika på Idol. Imorgon ska jag upp och träna lite tidigare, och åka iväg på eftermiddagen till F. Vi ska till Stockholm och träffa min vän F och hennes kille. Vi har inte träffat den andres respektive, så det blir roligt. Ser fram emot tiden som kommer nu.

Och jag har mindre ont i min mage sedan förra helgen, och mediumkursen. Hoppas det håller i sig. Har även börjat med järntabletter i veckan för järnbristanemi, vilket jag tydligen hade. Får hoppas att de hjälper ytterligare.

Nu ska jag strax sova! Tjingeling och godnatt <3

Bästaste F med tårta och vin. Love you <3

tisdag 24 september 2013

Resumé av mediumkursen!

Hej allihop!

Nu har jag tagit det lugnt i två dagar, försökt smälta helgen. Men har faktiskt varit ovanligt fylld med energi och har haft massor av inspiration! Börjar med att berätta om helgen.

Vägen dit var lite knepig, men det gick ändå väldigt bra (det låg en bit från Spånga). Följde appen "kartor" då jag har en android. Klockan fem-tio över tolv knackade jag på dörren till J's lägenhet, där hon skulle ha kursen. Vi fick först en liten kort föreläsning om aura, chakran, energiskikten, energier människor bär på och hur många det är som absorberar andras energier som "svampar", vilket leder till problem i vardagen för de som är riktigt öppna. Och ja, jag har varit en sån, som tur var har jag lärt mig att hantera det mediala mycket mer de senaste två åren. Annars hade mitt liv haft betydligt mer brist på livskvalitet. Väldigt intressant var det, det vi fick lära oss. En del jag visste, mycket jag hade små aningar om, och lite som jag inte visste alls. Första dagen fokuserades på de fyra nedersta chakrana, kallat "kvantum", det är med de chakrana (energihjul även kallat, sök på "chakra" om ni inte redan vet) vi känner av energier från människor, föremål etc. Vi fick övningar som att läsa av de i gruppen, även då vi bar ögonbindel och sjal (och hade ingen BLEKASTE aning om vem vi läste av), så det inte gick att anklaga oss för cold reading. Vi läste även av kort, och spenderade flera timmar med avläsning (psykometri) innan vi slutade dagen med olika clearings (reningar från bland annat entiteter, andar). Helt otroligt vilken bekräftelse man fick på sin förmåga. Hände inte en enda gång att någon läste av helt fel, och oftast väldigt träffsäkert och rätt. Kändes kul att få beröm för mina detaljerade, träffsäkra beskrivningar. Blev ett bevis för mig själv. Mycket berörde mig, av det andra läste av hos mig.

När jag kom hem på lördagen åt jag hos pappa, och fick vila ut under natten. Allt kändes märkligt, men bra. Väldigt bra. På söndagen hittade jag lättare dit, och kom precis klockan 12 då vi började. Vi började med att läsa av föremål, och där blev andras beskrivningar av mitt föremål väldigt gripande. Jag tog med mig ett smycke jag haft på mig i de tuffaste perioderna de senaste fem åren, och det smycket har skänkt en stor tröst och ett läkande. De såg precis hur tufft jag haft det, beskrev känslor de inte kunde veta att jag haft genom att bara prata med mig, och gav mig vägledning i livet. J (ledaren) kände av en manlig energi som hjälpt mig och varit en vändpunkt i mitt liv, och jag blev tårögd och log när jag förstod att det var F. Jag fick också veta att en ny stor utveckling skulle ske i höst, och att jag skulle bli ännu starkare och mer medveten. När vi läste av framtid (clairvoyance) fick vi utnyttja vårt tredje öga, vår intuition. De var de två översta chakrana vi skulle använda på söndagen. Framtidsläsningen var intressant, kunde tro på det de sade för att de läste av nutid så bra, och känner sådant hopp efteråt. Fick höra av flera inklusive ledaren att jag redan är i princip "klar" och kommer kunna arbeta som medium/vägledare och inte behöva ha något vanligt heltidsjobb, och det är ju min dröm! Leva på författandet, föreläsandet och andligheten.

Avslutningen var det som många tycker är det stora med andlighet, nämligen andekontakt. För att inte utlämna för mycket, får jag berätta mer privat till er som är intresserade. Men ja, någon anhörig till mig dök upp, och berörde mig ordentligt. Och jag fick kontakt med tre som kunde bekräftas. Det kändes som en oerhörd värme och ett ljus under seansen. Även under söndagen bekräftades min förmåga, och det ska bli intressant att få uppföljning om det vi siade fram om framtiden.

Jag gick därifrån med nya andliga vänner/kontakter, en hel del nya erfarenheter och massor av hopp! Ångrar inte en sekund, eller en krona. Oerhört bra ledare och fantastiskt begåvade människor. TACK alla ni som medverkade!

Nu ska jag strax sova, imorgon ska jag och älskade, älsklingspojkvän fira våran 5-månaders dag med filmkväll och mys, och dagen därpå ha lite tid för skrivande hos honom. Väldigt roligt! Skriver mer när jag är hemma.

Kärlek och ljus, Yasmine

fredag 20 september 2013

Pepp inför morgondagens mediumkurs!

Heaelooedäer.

Nu är jag på väg till sängen för att sova, efter en fantastisk dag, eller snarare ett fantastiskt dygn spenderat med min älskade F. Han kom hit igår, och det har varit underbart att ha honom här för massor av prat, skratt och mys. Han har även fått ta del av det Ejnerska språket och den Lindska humorn (mitt efternamn är Ejner Lind = förklaring). Har de senaste tre timmarna kikat lite smått på idol samtidigt som jag förberett mig inför helgens kurs. Ska nämligen gå en mediumkurs, där vi kommer få utveckla bland annat kanalisering (kontakta bortgångna) och psykometri (läsa av föremål/platser/människor). Kommer bli väldigt givande och intressant!

Tänkte uppdatera lite imorgon om jag hinner, med vad jag lärt mig under dagen.

Ta hand om er, nu blir det sova!

Zzz....

<3

/ Ysmis

tisdag 17 september 2013

Liten resumé av den sista tiden

Hejsan!

Tänkte skriva en liten resumé av det som hänt de senaste veckorna, innan jag kikar på idol.

Vi börjar vid förrförra helgen, den 7:e september skrev jag ju sist lite mer. Hade en underbar helg med F med mys, långa samtal, promenader och mycket skratt. En väl behövd helg. På måndagen därpå var det musikgrupp, en ny tjej var med vilket var trevligt. Vi hade väldigt roligt med sång och snack och efteråt tog jag bussen hem. Dagen efter åkte jag in igen till Uppsala, denna gång med mamma för att kunna äta lunch tillsammans efter sången. Fick en uppgift (hemlighetsstämplad än så länge) på musiken som gjorde mig paff och väldigt glad, själva sången gick också bra. Trevlig lunch med mamma efteråt, vi åt även frozen yoghurt som det talas så mycket om, den var helt okej men kanske inte lika speciell som det sägs.

Förra onsdagen hade en vän till mig anordnat en pysselkväll, hade inte träffat henne på väldigt länge så ville verkligen åka. Egentligen skulle fler människor kommit, men alla hoppade av/dök inte upp, vilket var rätt surt. Men fick i alla fall umgås med min vän F, göra lite smycken och prata bort massor av tid. Åkte hem rätt sent på kvällen. Tack för dagen vännen!

Torsdagen vart seg, var allmänt nere och kände på kvällen mest för att låsa fast mig i sängen och gråta. Såna dagar kan nog också behövas. Längtade så våldsamt efter F, och som tur var blev det dags att åka dit dagen därpå! Till hans familj i Uppsala. Anlände på eftermiddagen, och då pirrade det något galet mycket i magen, tycker om såna fjärilar. Mötte upp F på stationen efter att ha suttit med ett leende halva vägen, och så gick vi tillsammans till hans mammas hus. Väldigt mysig promenad, med många sevärdheter på vägen. När vi kommit dit kikade vi runt, tog ett par mackor sedan spenderade vi stor del av kvällen med att prata med hans familj och uppleva lite släkttraditioner ;) Fick en snabbresumé av F's släkt under bara ett par dygn, vilket var väldigt, väldigt roligt!

I lördags var det visst kulturnatten, upptäckte vi på lördagsmorgonen. Så vi gjorde oss i ordning, skrev ut schemat över alla aktiviteter och åkte till Gamlis (gamla Uppsala) för att kika på Uppsalas version av pyramiderna, ta lite kort och slå oss ned på ett café för att läsa igenom papperna och planera vad vi skulle göra. Såg några kul saker, men det mesta hade redan varit tyvärr. Vi tog sedan en lång promenad till F's mormor för att fika och prata lite, innan vi tog oss ned på stan (väldigt härlig mormor!). Väl på stan var vi på en guidad tur i universitetet (fakultetsvåningen), var intressant och med en skoj guide. Vi började bli rätt hungriga, så vi drog ned till stan efteråt, och hamnade tillslut på tacobar och åt mat. Sedan mötte vi upp F's vänner på ett ställe nära stationen, där det var dans. Argentinsk "någonting" och salsa/tango/waah, minns inte. Det var lärorikt, men svårt! Vi hoppade dessutom in rätt sent. Klockan började närma sig midnatt, så vi bestämde oss för att leta upp en bar. Dock var alla pubar fulla, och när vi väl hittat en som det fanns platser i, började vi bli trötta. Blev cykelväg tillbaka till F's place för att äta och sova ett par timmar senare.

Vi tog det mest lugnt på söndagen, myste i sängen och vilade. Tog även rätt tossiga bilder på oss. När klockan närmade sig halv fem, åt vi tacos så jag fick i mig något innan hemresan. Kvart i sex blev jag skjutsad till bussen efter en superduperfin helg, och åkte hem för att ta det lugnt och prata med mamma.

Igår och idag har jag varit i Uppsala för att sjunga. Igår musikgrupp och idag sånglektion. Väldigt roligt och inspirerande! Har en del jag vill hinna den kommande veckan, men har egentligen bara imorgon på mig, så jag får fortsätta nästa vecka. Lite föreläsningsarbete och bokskrivandet med mera. Från torsdag till fredag får jag besök av finaste F, och i helgen har jag mediumkurs! Sjukt spännande. Får berätta massor när jag kommer hem.

Ha en zippertrevlig vecka allihop! Ciao <3

Ysmis

måndag 16 september 2013

2 månader, du fattas oss.

Har ju egentligen inte tagit mig tid att berätta om den senaste tiden, då jag hittat på en hel del. Har nu haft en underbar helg, och helgen innan den likaså, och veckan emellan innehöll roligheter också. Tänkte ta imorgon till att berätta om allt. Ska också lägga ut Del 2 om OCD, mobbing och skola.

Idag är det den 16:e september. Det vill säga två månader utan dig älskade vän.

I många år har jag anat att något som detta skulle hända. I många år, sedan jag för första gången hörde "forgiven" med Within Temptation har jag lyssnat och tänkt, vetat att den skulle passa in någon gång. Bara vetat någonstans i bakhuvudet. Idag lyssnade jag på "forgiven" på bussen. Inte för att jag trodde att någon skulle lämna mig. Utan för att någon lämnat mig.

Vet du finaste ängel, det är så. Du är forgiven... men saknaden värker. Tänkte lägga upp låten här, precis som den är skriven, för er att ta del av.



Couldn't save you from the start
Love you so it hurts my soul
Can you forgive me for trying again?
Your silence makes me hold my breath
Time has passed you by


Oh, for so long I've tried to shield you from the world
Oh, you couldn't face the freedom on your own
Here I am left in silence

You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven

I watched the clouds drifting away
Still the sun can't warm my face
I know it was destined to go wrong
You were looking for the great escape
To chase your demons away


Oh, for so long I've tried to shield you from the world
Oh, you couldn't face the freedom on your own
And here I am left in silence


You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven


I've been so lost since you've gone
Why not me before you?
Why did fate deceived me?
Everything turned out so wrong
Why did you leave me in silence?


You gave up the fight
You left me behind
All that's done's forgiven
You'll always be mine
I know deep inside
All that's done's forgiven



Ljus och kärlek, Yasmine


torsdag 12 september 2013


<3

I had a vision that the colours had bled away
and I had nothing to follow
Was in a prison and my life was stuck on replay
And all my wishes were hollow

You were a beam of light
Lit up my broken sky
There was just something about you
I had a vision and it painted the world for me
And now I'm laying beside you

I don't need to wander anymore
I have found what I've been looking for
I don't need a map to know the way
I don't need a map to tell me where I'm at

Now I believe in more that I can see 
Now I can breathe again and 
I don't need a map to know the way
I don't need a map, you'll always light the path


Adam Lambert - Map

tisdag 10 september 2013

Suicidpreventiva dagen idag!

Innan jag går och lägger mig för natten, ville jag bara skriva ett kort inlägg om ett ämne jag tagit upp och troligtvis kommer ta upp mer.

Idag är det suicidpreventiva dagen, och självmord är ett ämne jag berörs av.

För att jag själv haft tankarna, planerna och varit nära att mista mitt liv genom självmord.
För att jag haft människor nära med de tankarna.
För att jag nyligen mist en nära person genom självmord.
För att jag lider starkt med de som blivit kvar, efter att någon nära tagit sitt liv.

Mina tankar går till dig, älskade L.
Mina tankar går till alla er människor därute som någon gång önskat att ni inte fanns.
Till er som fortfarande går med de tankarna, ge inte upp, det finns hopp för er med, ingen människa saknar potential att överleva, leva, bli fri.
Till er som inte längre finns på jorden, för att ni inte orkade leva mer.
Till er som sörjer någon eller några som inte finns på jorden, för att dessa inte orkade leva mer.

Och till mitt liv, som inte tog slut. Något jag är evigt tacksam över.

Självmordstankar är ett övergående tillstånd. När stormen lagt sig, kommer tacksamheten.
Det går att rädda liv.
Det går att rädda ditt liv.

Du är inte ensam.
Du är inte hopplös.

Glöm aldrig det.

Kärlek, Yasmine

lördag 7 september 2013

Ont i maggen

Hej hopp!

Kort inlägg idag, men se på fan, det tredje (!!) inlägget denna vecka!

Sen i torsdags har jag hunnit göra följande:

- Hälsa på hos G, lunch, kaffe, prat, trevligt!
- Haft ont i magen.
- TÄNKT göra nytta, och det är väl tanken som räknas... sägs det... jö!
- Haft ont i magen.
- Ätit tacos.
- ... = haft ännu mer ont i magen.
- Kikat på en film, en tysk film med ett tyskt namn, kan därmed inte återberätta namnet. Men filmen var bra, djup, tankeväckande, verklighetsbaserat och lite psykisk påfrestande då det ingick en kvinnas självmord. Den scenen hade jag helst sluppit.
- Haft ont i magen.
- Sovit.
- Vaknat och kommit ihåg att jag drömde att jag tjuvrökte, och råkade svälja cigaretten = blä.
- Tränat.
- Duschat.
- Lagat väldigt god morotssoppa, nytt recept, väldigt nöjd!
- Spelat piano.

Och nu sitter jag i min fåtölj, ska strax äta middag och småstäda lite. Klockan 19:35 står jag vid Idealbyns busshållsplats och kikar då en gul buss stannar till, släpper av en grymt snygg kille vars första bokstav är F, och då blir det kramkalas och ett helt dygn som kommer vara förträffligt underbart! Yaay <3

See you later!

<3

Ysmajne

Ps. mitt magont jag haft sedan i början av sommaren börjar bli ganska tröttsamt. Har lite teorier kring vad det beror på, då vi har magproblem i släkten. Typ gallsten och magkatarr. Snart får jag tamejfasen kika upp det, så vi får bukt med eländet! Ds. Den samme. Ysmajne. Det rimmade. Kuuul. Hejdå! :D

torsdag 5 september 2013

Träningsvärk, ajaj ont, kan inte sitta + stunder då livet lyser mot en

Yasmine är en tjej som är väldigt nyanserad i det stora hela i sitt tänkande, men när det gäller prestationer kan hon vara lite svart-vit. Typ: "gör jag inte allt jag tänkt göra idag, kan jag lika gärna ligga i sängen hela dagen". Litet släktdrag faktiskt. Och igår blev en sådan dag. Varför? Jo...

Tränade inte särskilt mycket i sommar på mitt vanliga gym-ställe, utan träningen bestod av allt skoj som gjordes i somras. I Österrike till exempel blev det så mycket gående och konkande att jag kände hur benmusklerna faktiskt var rejält tränade när jag kom tillbaka. Efteråt började jag träna på curves igen, och har försökt klämma in 3 gånger i veckan, börjar gå ganska bra. Och när jag ändå hade kommit igång tänkte Yasmine igår, efter ett styrkepass, att nu är det minsann dags att jogga en sväng också. Så igår blev det att springa/jogga/promenera mellan turerna i någon timme eller mer efter curves-passet, och idag märkte jag att jag nog blev lite överentusiastisk... Hade varit smartare att ta det försiktigt, träna upp konditionen lite successivt och inte köra på för hårt. Konsekvens = det gör ont att gå ned för trappan och att sätta sig ned, och att resa sig upp och lite annat man behöver göra. Mamma igår: "har du så här ont idag, ska du se hur det kommer att kännas imorgon!". Mamma idag: "ja du har ont idag... men två dagar efter, då gör det som ondast!". Har blivit lite interna skämt kring det där. Men duktig har jag känt mig!

Efter träningen igår, blev det dusch och lunch. Har ett recept på en god svampsås, som det innan igår var länge sen jag gjorde. Hade väldigt mycket energi, och kom igång med både bokskriveriet + föreläsningsmaterial. Ska fortsätta ikväll.

Har också haft (väldigt positiva) muskel-käk-smärtor, då jag suttit halva kvällen igår leende och pratat med F. <3 Såna stunder känner man hur hela livet lyser mot en. Har mått betydligt bättre dessa dagar, än i tisdags.

Idag har jag fått sova ut, och har hunnit rensa min garderob. Kändes väldigt skönt!

Imorgon blir det träning igen (om mina ben tillåter...) och sedan lunch med mamma + hennes väninna G. Kommer bli väldigt trevligt. Och i helgen blir det kvalitetstid med F!

Ha det bra alla ni fina människor. Kommer lägga lite mer tid på min serie om mobbing, OCD och skola också, som jag påbörjade tidigare i somras. Nu blir det fler nyttigheter på min planeringslista!

Kramis <3

tisdag 3 september 2013

Kärlek, vänner... och rädslor och sorg

Får bli ett kort inlägg ikväll då jag tänkte kila i säng.

Har varit en relativt full vecka fram tills nu. Förra onsdagen blev det träning, hem och duscha och sedan åka iväg till Stockholm. Mamma skulle träffa sin jobbcoach så jag passade på att följa med för att äta lunch, fika och vara på stan medan hon pratade med coachen. Blev sushi och vaniljkaffe. Inhandlade ett par jeans som jag faktiskt behövde till hösten, första "riktiga" jeansen jag burit på säkerligen 5 år. Har i princip aldrig haft jeans de senaste åren, utan mest haft kjol/klänning. Var trevligt att få umgås lite med mamma på eftermiddagen.

På torsdagen minns jag knappt vad jag gjorde, blev säkert att göra lite nytta jag behövde. På fredagen sjöng jag på morgonen, hade mamma med mig så vi kunde äta lunch efteråt, och handla lite på City Gross innan vi åkte hem. Var mysigt. Sången gick också väldigt bra, så skönt att komma igång med den igen! Och nästa vecka är det ny lokal.

I helgen hade jag det riktigt bra, fram tills idag. Lördagen spenderades först med M3 i Skokloster, med massor av prat, promenader och skratt. Vi blev dock lite utmattade av allt pratande, fast inte konstigt att man hade mycket att berätta då vi inte setts på en månad. Roligt var det att träffa henne! Vid åtta hämtades älskade F upp, som stod på vägen med rosor i handen som han gav innan han kramade om mig. Åh, snacka om att man smälte, hade saknat den killen så det nästan gjorde ont. Vi spenderade kvällen ihop, och morgonen/dagen därpå. Otroligt mysigt, är så lyckligt lottad som har honom <3

Har börjat redigera bilder med ett asballt redigeringsprogram på mobilen (okej, är kanske efter, alla har väl ett sånt), här är rosorna <3 


Igår träffade jag A i Uppsala, så fint att få umgås med henne! Vi åt lunch, drack smoothie, bakade bröd och pratade massvis. Finns inget stopp när vi sätter skratt- och prat-sidan till. Fylldes på med mycket energi, och hann dessutom träffa F en halvtimme ungefär, medan jag väntade på bussen. Även om det bara var mindre än en halvtimme, njöt jag oerhört av att få kramas och pussas lite vid busshållsplatsen. Kom hem vid nio ungefär.

Idag - mindre bra dag. Mycket känslor kom fram, som jag helst hade sluppit. Saker och ting har gått så fort till det bättre sedan början av 2012, och det senaste halvåret har jag för första gången i LIVET förstått vad lycka innebär. Har blivit starkare och mer hel än jag någonsin varit. Men ibland dyker rädslorna från det förgångna upp, ibland finns dagar (som med alla människor) där man behöver gråta ut och tillåta att rädslan över att mista allt det bra finns. Är så ovan vid alla dessa bra känslor, ovan att känna mig trygg, att man paradoxalt blir rädd för att känna sig så trygg. Men sakta men säkert går även det mot det bättre, måste ha tålamod. Rädslan tar inte ifrån mig att jag är så oerhört lycklig, och att jag helas allt mer.

Och så kom sorgen upp. Älskade L, du är så innerligt saknad. Vissa dagar dyker sorgen upp ordentligt, fast man annars har försökt ha en distans till det, för att överleva. Men idag var en sån dag där distansen inte gick att ha. Sorgen blev blottad framför mig, och jag grät länge. Önskar bara att det slutat annorlunda, att finaste L kunnat få det liv hon drömt om. Jag ska kämpa för dig <3

Just nu känns allt okej, har haft skoj konversationer på facebook och sett på idol, vilket väcker glada känslor. Ska försöka sova strax, så jag kan komma upp och träna imorgon.

Skriver mer snart, ljus och kärlek till er.

Ysme

Fler redigerade bilder: