söndag 28 april 2013

Sväng till Stockholm

Nu har mycket annat trevligt tagit upp tiden, så jag har fortfarande inte hunnit få fart på bloggen. Men det kommer, kära vänner. Skriver ett litet inlägg innan veckan början, då det kommer bli fullt schema!

I fredags var jag inne i Uppsala en sväng på morgonen för att sjunga. Vi körde "Ride" och "Damn you" med Lana Del Rey. Efteråt åkte jag och mamma en snabbis till stammisplacet IKEA för att äta, och så kikade jag i lite klädbutiker medan mamma handlade. Köpte en vit spetsklänning som jag tänkte ha på valborg! När jag kom hem blev det lite mat och packande, för vid fem åkte jag in till Stockholm och M3. Vi åt lite pannkakor när jag kom dit, och för en gångs skull åt jag utan att må illa. M3 kom med den smarta teorin att min vegeterianism (?) gjort att jag fått någon brist, typ B12, att det kan vara därför jag mår illa. Vi har köpt hem massa vitaminer, så ska jag ringa vårdcentralen någon dag. Men i alla fall så åkte jag och M3 till nedre delen av Fryshuset (fick jag veta senare) för att se på hennes kombos band "Fall of emotions" när de spelade på Emergenza. De var klart bäst av alla band! Vi hade väldigt kul, träffade hennes vän P där och kikade på några band och snackade. Vid tolv drog vi hem, och jag somnade två.

Blev riktig sovmorgon igår, skönt. När jag ätit och duschat, gick jag och M3 ned till tåget (tänkte att det vore skönt med en vårpromenad) och jag åkte in till stan för att träffa F (min vän F alltså, hon får bli F och andra F får heta pojkvän numera). Var kul att få se henne efter så lång tid! Vi handlade lite åt henne, och slog oss ned på ett café ett tag. Vid 4 drog jag hem, har haft två superbra dagar! Igår kväll när jag kommit hem, tog jag och mamma en kvällspromenad, vilket var skönt. Idag har jag tagit det lugnt, gjort lite måsten, tränat och promenerat. Åt nyss tacos med familjen, även pappa.

Imorgon ska jag in till Uppsala för musikgrupp först, sen ska jag stanna hos pojkvännen i två dagar! Myyyyys! Det kommer bli skitkul med lite valborgsfirande hos min kära. Får köra en resumé när jag kommer hem på onsdag!

Mår superbra, är uppe i det blå fortfarande. Har dessutom kunnat äta rätt bra idag.

Nu ska jag ordna lite packning, ciao! <3

Ha en suuuuuperbra valborg!

torsdag 25 april 2013

Love is in the air

Litet kort glädjefyllt inlägg innan sömnen väntar!

Har haft ett gäng vääääääldigt fina dagar. Tisdagen minns jag knappt, har för mig att vi tränade på morgonen och så var jag nog mest hemma. Onsdagen och torsdagen däremot spenderade jag hos underbara F i Uppsala. För att reda ut ett och annat; som ni kanske märkt har F skrivits som lite mer än en vän, fast i det diffusaste laget. Kan tänka mig att ni kanske förstått det. Och nu är det nämligen så att F är väldigt mycket mer än en vän, nämligen numera min pojkvän och jag är hur jäkla lycklig som helst. Är ganska mycket uppe i det blå kan man säga, för att underdriva lite lätt. Och hos honom spenderade jag gårdagen och idag, ett dygn fick vi tillsammans denna gång och det var hur underbart som helst! Blev mycket prat, skratt och mys. Så idag åkte jag hem med ett leende och var lite lätt omtumlad, det är väldigt mycket känslor inblandade och jag känner mig som en fnittrig tonårstjej.

När man kom hem igen kändes allt plötsligt lite tråkigare, men på tisdag är det valborg och den ska spenderas i Uppsala med F och hans vänner! Wihoo! Längtar.

Imorgon blir det att resa till Stockholm för att gå på Emergenza (tror jag det stavas?) med M3, ska bli roligt! Ska på sång på morgonen också, vi har funderat ut lite nya låtar.

Mår kalas rent utsagt, inget negativt att tillägga förutom att jag mår illa ständigt. Vilket i och för sig var något negativt, men det räknas bort. Hoppas jag får bukt på det snart. Men vad är lite illamående när man är in löööve?

Nu bör jag sova lite, men jag ville bara uttrycka lite glädje, och önska er lite Rumänska badbollar!

Internt skämt, det är inte meningen att ni ska fatta.

Ljus och kärlek!

Yasmine

måndag 22 april 2013

Nu har jag blivit stor

Halloj!

Nu är jag stor! Borde banta. Nej, obs obs obs, ett skämt, ett vanligt hederligt skämt, ease down, jag är 21 år och alltså ett år äldre än i förrgår (?).

Det blev träning på morgonen igår för att fira min b-day, för att träna är ju så jääääkla kul (noot), datorn sade grattis! Sen kilade vi hem för att städa och duscha. Vid 3 kom släkten, alla bryllingar och mostrar kunde dessvärre inte komma, så det blev gammelsläkten, familjen och jag - 21 åringen. Nu är jag myndig även enligt gamla lagar, deklarerade farfar. Och får köpa extra mycket sprit.

Kackelhuset nummer ett som vanligt, men det är roligt och det blir många skratt. Vi diskuterade gamla minnen, tågbiljetter, föreläsningen och så fikade vi. Efteråt öppnade jag mina paket, vilket resulterade i ett par träningsbyxor, ett par leggins, en spetströja, nya underkläder, en vego-kokbok, rosor, pengar och gratis smink. Tack allihop! Det var kul när de kom, ännu roligare när de gick, som man brukar säga. Skämts åsido. Hann spela lite piano för dem också.

Mycket smsande under dagen, avslutade det hela med en serie på MTV och en drömrulltårts-bit.

Idag har jag varit inne en sväng till Uppsala, pratat med K, ett bra samtal med mycket positivt. Tycker så mycket om att prata med K så man knappt tänker på att hon är en psykolog. Efteråt var det musikgrupp, vilket var superkul! Roligt att vi hade en till sångfågel med också. Mycket skratt och prat, en hel del fika och lite musik också (faktiskt). Efter gruppen, svängde vi hem och nu är vi hemma. Vi, är jag och mamma. Har haft en bra kväll också, åt nyss och ska strax se en film om jag orkar.

Imorgon blir en lugn dag, ska ordna lite viktigt och kanske skriva på boken. På onsdag ska jag träffa finaste F, längtar dit!

Grattis till mig som blivit stor, och grattis till min kusin som kom 15 timmar senare till världen.

Kramelikram!

Yasmine

lördag 20 april 2013

Ibland har man allt bra trevligt

Hallå där!

Nu har ett par dagar gått sedan föreläsningen, och det känns fortfarande superbra. Har fått ännu mer beröm, vilket innebär ännu mer revansch. Har haft ett det väldigt fint igår och idag, har varit i Uppsala. Hade sång och piano igår morse, börjar lära mig mer i pianoväg. Sedan åt jag, mamma och F lunch, vilket var supermysigt. Ville hinna träffa honom innan veckan tog slut, och det hann jag! Fick en jättefin present (ska förklara varför snaaaart) + en trevlig prat och ätstund. Efteråt hade jag hjärnkoll-träff där vi spelade in ljud till filmen vi gjort. Efter massa teknikstrul fick vi ihop ett klipp, och hann dricka lite kaffe och prata också. Trevligt!

När jag var klar där, kilade jag och mötte A och åkte hem till hennes mamma. Blev en trevlig stund där med, med prat och sång, sen tog vi oss till A's place och snackade bort flera timmar. Helt plötsligt kommer vi på att vi borde äta. Det blev pannkaka, och en sväng till ICA för att hyra film, Cockpit blev det. Vi var med om jordens märkligaste grej där, nu säger jag A utan att säga B alltså, men det gick att skratta en halvtimme efter. Hrmp. Hos henne blev det film och flädercider, filmen var sjukt rolig. När vi pratat i flera timmar upptäckte vi att klockan var kvart över ett och tänkte att vi kanske borde sova.

Idag har vi hunnit sova ut, äta frukost och prata massor, tack A för en underbar start på helgen, du är en äkta vän med höga mått! Eller vad man brukar skriva. Vid halv sex var jag hemma, allmänt hungrig, var precis hos pappa och åt. Blev en hel del skratt som vanligt. Har mått väldigt bra dom här dagarna, och trots att jag yttrat mig lite om jobbiga traumaminnen, har jag inte försvunnit från mig själv eller verkligheten. Tvången börjar på sätt och vis lugna sig, jag inbillar mig det i alla fall.

Imorgon fyller jag år! 21 uuuuuunderbara vårar, halvironi fast ändock inte. Släkten kommer över imorgon för fika och firande, ska bli trevlans. Har redan fått en förskotts-maskara av mamma som ger fransar med svart volyyyyyyym. Oh-oh.

Nu när föreläsningen är över, kommer jag kunna skriva lite intressantare inlägg här, och antagligen fler, hoppas jag. Får fundera på något bra ämne jag kan ta upp.

Har ni några idéer?

Nu blir det strax sova, imorgon är det upp för att träna, städa och förbereda!

Ha en underbar natt, ciao <3

/ Yasminus

torsdag 18 april 2013

Första föreläsningen avklarad, wohooooo!

Nuuuuuuuuuuuuuu var det över! Känns så oerhört skönt, en nervositet som släppts och förvandlats till ren lycka! Ska berätta lite om dagen.

Vid 11 var jag klar och förberedd för att åka, och jag och min mamma for in till Uppsala. Vi åt sushi på Lilla Asien, sen försökte vi åka och leta reda på Infoteket - vilket faktiskt var väldigt lätt! Gick också väldigt snabbt att hitta till rummet där föreläsningarna skulle hållas, och när vi kom var det ungefär 15 minuter kvar till den första föreläsningen. E var den första att föreläsa om återhämtning efter psykisk ohälsa/sjukdom, väldigt intressant och väl talat! Många delar hon tog upp kunde jag hålla med om starkt. Sedan var det dags för en annan E som berättade sin historia, också väldigt intressant och gripande. När de två var klara, var det en halvtimme kvar till min föreläsning, och för första gången började nervositeten hugga in ordentligt. Tidigare hade det inte varit så illa som jag befarat, utan det var lite småpirr inuti mest. Det var dags att förbereda hörslingan och stampa på plats, prata lite med A och K, och de som föreläst innan. Sen var det dags!

Föreläsningen flöt på, jag tappade inte bort mig, fick ingen blackout, utan bara pratade utefter det jag lärt in. Kände när jag väl började prata, hur nervositeten försvann, jag brukar fungera så. Det tog ungefär en halvtimme, som beräknat, sedan var det dags för de andra att ställa frågor. Fick väldigt intressanta frågor som jag försökte besvara, även fast vissa var knepigare än andra. När jag var klar fick jag genast bra feedback av de som satt närmast, och flera stycken kom fram och pratade för att både ge beröm, och för att spekulera kring ämnet. Väldigt intressanta samtal blev det, och jag kan eventuellt ha fått kontakt med någon som kan leda mig in till fler uppdrag. Superspännande! Jag var rätt lyrisk efteråt, kände hur mitt självföraktande jag dog lite, kände mig faktiskt... ja, nödvändig... som om jag har en viktig uppgift i livet. Att känna att jag har ett sammanhang ger mitt inre barn (som föreläsningen handlade om) en revansch, en känsla av att vara betydande i mig idag, och i mitt (och även andras) liv.

Efter lite foton och en intervju + lite fika, begav vi oss hem. Mamma gav mig också beröm, och lite konstruktiv kritik som jag tänker ta till mig. Nu har jag klivit över tröskeln, lagt en ribba, och nu kan det bara bli bättre.

För att snabb-resumera veckan, har jag hunnit klippa håret, vara hos husläkaren (det besöket kan man ju göra ett helt eget inlägg av... vissa läkare... alltså, ja...), sjunga på musikgruppen, träffa finaste F och träna en hel del jäkla massor, för att vara grammatiskt inkorrekt. En väldigt bra vecka, som slutar hos fina A imorgon för girls-night. Ska bli väldigt roligt, fick lära mig på hjärnkoll-utbildningen att man ska göra något roligt efter en föreläsning. Ska även på hjärnkoll-möte imorgon eftermiddag, och sjunga på morgonen. Veckans sista dag slutar dock hemma med släkten, för på söndag fyller jag 21! Ett år närmare döden (negativt tänkande) eller ytterligare ett år i livet (positivt tänkande), jag kör på det positiva!

Nu ska dagen sluta med en film på NetFlix, och lite te eller något.

Ha en underbar natt tillsammans!!!!

Värme och kärlek och belåtenhet, Yasmine  


onsdag 17 april 2013

Nervös uppdatering inför imorgon...

Hinner inte skriva så mycket nu, då jag måste sova för att orka upp imorgon. Får ta dagarna som varit när jag skriver då jag kommit hem efter föreläsningen. För ja, - imorgon gäller det!

Nervös, spänd, pirrig, förväntansfull och allt på samma gång. Men det ska gå bra det här. Har övat som bara den och kan nu allt utantill, nu gäller det bara att få den riktigt bra.

Tack alla ni som stöttat mig och peppar mig inför detta!

När jag skriver imorgon, är den stora dagen förbi.

Puh.

Ljus, kärlek och nervositet

Yasmine

söndag 14 april 2013

Fabulös helg!

Nu var jag tillbaka efter en lördag och halv söndag i Stockholm!

Har haft en väldigt fin helg med roliga människor. Fredagen spenderades först på sång, fast nu blev det bara lite sång (egen låt) och mer piano. Börjar lära mig mer och mer, vilket är sjukt kul! Sedan drog jag mig till A för lunch och prat, och efter en sväng på stan kilade vi hem till henne igen och pratade på i väntan på T. Det vart typisk girl-evening med A's qournfärssås-specialé och lite drinkar. Vi hade väldigt roligt, snackade och skrattade halva kvällen. Försöker att inte känna mig allt för lugn med alkohol i kroppen, nu när jag kan börja dricka igen. Inte för att jag någonsin försök använda det i annat än ett socialt syfte, men det är väl en idé att vara försiktig med tanke på. Vid kvart i åtta körde jag en hel föreläsning som fick bra betyg, känns så oerhört skönt att ha fått den bra efter torsdagens flopp. (Lite kortfattat kan jag berätta att jag var för stressad för att det skulle gå bra, lite smått "faaaaan vad jag är misslyckad"-tänkande, sen bestämde jag mig för att livet är vad du gör det till, och bet ihop. Och se - det är vid sånt tänkande det går bättre nästa gång!) Nio gick min buss och vid kvart över tio var jag hemma. Lite messande, sedan blev det sooova.

Igår begav jag mig till M3 på dagen, lång resa men det går alltid att sysselsätta sig med fina sms och musik. Mötte upp M3 och J vid hennes busshållsplats, och gick med dem hem till M3's place. Vi förberedde allt lite, åt och så, innan de andra dök upp. Ja, alltså, M3 skulle då ha ett b-day-jippo, och det blev väldigt lyckat! Vi skulle få igång M7's singstar, men det floppade halvt, och det slutade med att vi satt och snackade och drack cider genom kvällen. Det blev garvkalas då vi tog knas-bilder, ligger uppe på facebook för er som har mig där. Vid halv två hade alla utom vi tre som skulle sova där, gått, och då bestämde vi oss för att kila till kojs. Hann messelimessa lite  (blir ett väldans messande nu för tiden, hihi) innan jag somnade.

Idag har vi hunnit äta frukost, lunch och snacka massor innan jag skulle bege mig hem. Var trött och pigg på samma gång, på hemresan. Glad i alla fall. Väl hemma har jag hunnit öva på föreläsningen, se på underemployed, äta och snacka med min mor.

Imorgon är det full dag. Träning på morgonen, sedan hårklippning, sedan läkarbesök för att undersöka mitt eviga illamående, sedan lunch i Uppsala med mamma, sedan musikgrupp och till sist besök hos finaste F. Kommer vara glad men trött när jag kommer hem! Mest glad förstås.

Detta har blivit en hurthurt-blogg, och jag känner faktiskt att jag trivs med det. Får väl tillägga att jag har ont i ryggen av att sitta som en hösäck, för att "negativisera" det hela, hehe.

Nu ska jag ordna lite, och sen sova!

Puss och godnatt <3

torsdag 11 april 2013

Hur konstigt det än kan verka, kan det allra tyngsta väcka tacksamhet

Nu ska jag för en gång skull berätta om allt mörker... *domdomdom* Nääe, vi hoppar det! Mår bättre och bättre för varje dag, känner jag. Det som inte är bra, går att hantera och jobba med. Sitter ibland när jag åker buss och kikar ut genom fönstret, solen skiner upp och jag tänker hur bra allt egentligen blev. Fast jag en gång aldrig trodde att det ens kunde snudda vid detta. Trots att du lade mitt liv i lågor och såg på när det successivt blev till aska, skulle jag vilja tacka dig. Du lärde mig någonstans ändå vilka vägar jag inte ska gå. En dag ska jag likgiltigt kunna gå förbi dig, som om du vore en främling. Det gäller att släppa bitterheten och finna den tacksamma vinkeln, för utan alla års kämpande hade jag inte varit så stark som jag är idag. Tåls att tänka på.

Nu har två dagar till gått. Tisdagen spenderades på ett ställe i Bålsta (här var vi kryptiska, ja!), sen blev det övning på föreläsningen, promenad och... där dog mitt minne. Gjorde nog mest nytta.

Onsdagen spenderades i Uppsala! Först träffades några i hjärnkoll för att filma, vad får ni kanske se här sen. Letade mig till Valegården/verkstan, där det skulle hålla hus och satt och pratade med några andra där tills alla hjärnkoll-are hade kommit. I lite mer än två timmar var vi där, pratade och hade faktiskt kul ovanpå nyttan. Efteråt tog jag mig till en buss när jag sagt hejdå till gänget, och åkte till F. Lika underbart och mysigt som vanligt, stannade där till halv sju. Vart att springa till bussen sen, som betett sig lite udda på sistone med tider. Tack finaste F för dagen! <3 Kom hem vid åtta, pratade med mamma, åt lite och pratade med A i säkert mer än en timme. Lika härligt som vanligt, en underbar vän. När vi väl pratat klart var jag lagom död och trött, haltade in i badrummet för att borsta tänderna, mer eller mindre. Tjugo minuter senare sov jag, jäkligt gott.

Det är bara en vecka kvar till min första föreläsning, iiiih! Nervös men spänd. Har nu tränat, städat och duschat, och när mor min kommer hem tänkte jag öva för henne för den 20 gången. Hon lär vara ganska trött på min historia vid det här laget, blink.

Får tre nya plagg från bon prix idag, tjohoo! Får köra mode-blogg-style och lägga upp dem sen kanske, hähä.

Nu ska jag fila på en grej för SafeSouls!

Ljus,
Yasmine

måndag 8 april 2013

Stockholmsresa!

Nu har det gått en helg, och en del har hänt! Bara bra saker.

I lördags begav jag mig till Stockholm vid tolv, och mötte upp A och F vid ringen på centralen, som jag räknat ut stod de på varsin sida helt omedvetna om vem den andre var. Vi promenerade till Kungliga slottet och försökte hitta rätt ingång. Tillslut hamnade vi vid biljetterna till första visningen, som var platsen där alla kungar med diverse familj bodde. Mycket historia blev det, och mycket vackra rum som vi fick kika på. Den första visningen var lättast att lära in på, då man fortfarande var pigg och fokuserad. Väldigt intressant. Nästa befann sig på skattkammaren, i närheten, där vi hade en helkul guide som vi nästan blev lite halvt utskällda av, för att vi frågade om vägen. Lång historia, men den går att garva åt. Guiden gjorde halva visningen, även om mycket där var intressant också. Sista visningen var på tre kronor, då var man lite halvt död i kroppen och rätt matt, men det var ändå mysigt att gå runt där.

Efter visningarna hittade vi ett café där vi fick i oss mat, + vila lite. Vad vi skrattade åt allt möjligt, satt nog där i närmare två timmar och bara pratade. Blev en del knasiga samtalsämnen. Till sist besökte vi Ronald McDonald på station, och åt glass och ytterligare trevligheter. Vid tio i åtta kilade jag till tåget. Hade en underbar dag med två underbara människor, tack hörni! <3 Supermysigt.

Somnade innan halv elva, var DÖD med stora bokstäver, och sov ut till halv ett någonting. Alltså väldigt mycket behövlig sömn. Igår tog jag det lugnt på dagen, promenerade, fikade hos pappa och övade en hel del på kvällen (föreläsningen).

Idag begav jag mig till Uppsala för samtal med K och musikgrupp. Samtalet gick jättebra, hann ta upp några viktiga saker och uträtta en del. Musikgruppen gick också super, vi sjöng två nya låtar och hann fika en kortis. När jag kommit hem ett par timmar senare, blev det mat och viktigheter. (Intressanta ämnen märker jag, ehum).

Den mesta fokusen går åt föreläsningen och försöka leva lite emellan, så det blir inte så mycket bloggande som ni märker. Har mycket jag vill skriva om, men som jag inte hinner nu, så det får bli lite halvtråkiga resumé-inlägg tills föreläsningen är över och jag kan andas ut.

Mår väldigt bra, försöker låta alla tvångs-analyser passera iväg även om det är svårt. K och jag diskuterade behandling, och kom fram till att det nog är bäst att låta mig fortsätta bygga upp livet, och vänta med behandling/bearbetning. Jag har tid sen, och det skulle nog ta mer av mig, än ge, just nu.

Eventuellt ordnar jag lite till, annars blir det nog sova för mig, så jag orkar upp imorgon i god tid!

Ciao Bella!

<3

Yasmine

fredag 5 april 2013

Trevlig dag, och rött hår

Nu är våren VERKLIGEN framme! Vårkänslor ffs!

Igår blev det färgning av håret, nu är det lite mer vinrött, blev faktiskt väldigt nöjd. Tog några bilder, skickar med någon här. På eftermiddagen hann jag ringa ett viktigt samtal, innan jag, min mor och min bror bestämde oss för att ta en promenad. Utdrag ur vår promenad och diverse snack:

Jag: lillebror, vad är din politiska åsikt?
Lillebror: jag är nog emot mord. Mord är dåligt.

Min lillebror borde bli politiker med alla hans fantastiska politiska snilleblixtar! Kärlek till dig <3

Efter en jäkla massa skratt och lite väl fula ord på fel ställen, hade vi gått vårt vanliga varv och fått lite solljus.

Sen övade jag en massa på föreläsningen på kvällen! Kändes skönt att ha vevat igenom hela.

Idag gav jag mig in till Uppsala på morgonen, för musik med musikD. Väldigt roligt, hann sjunga "both sides now", ordna klart melodin till min låttext och sjunga den lite. Kändes oerhört skönt att få igång rösten. Efteråt begav jag mig till A's place, och vi åt lite mat och snackade. Blev lite kaffe och kladdkaka också! Vid tre hade hon piano, så då strosade jag runt lite i stan, köpte hårmousse, eyeliner och en kofta på myrorna (nej, det här kommer INTE bli en modeblogg). Efter en incident på stan (orkar inte rabbla upp vad som hände där, människor kan vara trångsynta kan jag ju bara säga) kilade jag och mötte A. Vi handlade lite smått, gick in på SVAVA-gallerian där man fick gratis mat. Sen blev det en sväng tillbaka till A, matlagning och bussresa hem för mig. Tur att dagens teknik går framåt, musik och sms gör bussresor mycket trevligare.

Har haft en bra dag, och ska strax sova för att orka upp imorgon. Då blir det nämligen en Stockholmsresa med väldigt fina människor! Ser supermycket fram emot det.

Har gjort lite framsteg mot tvången idag. Det som inte dödar, det härdar, eller något. Nu blir det sömn och sova och Zznark!

Ljus,
Yasmine

Ja, jag är inåtvriden i kroppen, ni ska se hur jag egentligen kan stå med mina fötter!
Det är grejer det. 



onsdag 3 april 2013

Äntligen vår! / så "enkelt" kan man bryta tvång

Nu har dagarna drivit förbi igen, uuuuutan något skrivit, jag er hoplös.

Har hunnit med en massa nytta de senaste dagarna faktiskt, vilket känns väldigt skönt! I helgen hann jag med en hel del föreläsningsarbete, och har börjat öva som bara den. Så jag delade upp lite i övning och annat jag behövde göra, rensade bland annat garderoben! Kan ha mina gamla kläder igen, vilket känns superskönt. Blev en stor-vår-rensning, så nu är bara hälften kvar + några extra plagg.

Tänk, det är verkligen vår nu. Har tagit många promenader med mor min, och idag gick det till och med att ha vårskor/vårjacka. Har även suttit ute i solen och fått liiiite färg, inbillar mig det i alla fall. Har övat lite på sången, och ska öva ännu mer imorgon, inför fredagen (och sången). Måste öva på min egen låt också.

I måndags var jag hemma, och hann ta det lugnt lite, utöver övandet. Det är bara två veckor kvar till föreläsningen, vilket känns sjukt nervöst och pirrigt, och samtidigt väldigt spännande. Igår kilade jag in till Uppsala, glömde bort att jag kunde gå av på vägen till centralen, så då blev det att åka tillbaks med stadsbuss (suck). Men den irritationen försvann snabbt, då jag mötte upp F och vi kilade hem till honom. Stannade där till halv sju ungefär, vilket var supermysigt. En väldigt fin dag. På vägen hem försökte jag prata med A, men inte fan gick det, då bussen lät och täckningen försvann. Fick ringa henne hemma istället, och då prat-skrattade vi i två timmar. Helt otroligt vad hela dagen flög iväg, men jag somnade snabbt på kvällen, nöjd och glad.

Idag blev det promenad igen, och massor av prat med mor min. Imorgon blir det tränatränaträna, sen ser jag fram emot helgen. Fredagen spenderas i Uppsala på sång, hos K och sedan med A hos henne, och lördagen kommer spenderas i Stockholm med F, A och eventuellt några till. Kommer njuta av en liten paus från arbetet, innan jag måste sätta igång igen.

Alltså. Nu har jag något att kämpa för, att kämpa bort tvången för framförallt. Jag vill inte ha dessa hinder. Så idag kom jag till denna situation:

Jag kom i kontakt med en soppåse när vi skulle ut och gå. Därmed = behöver egentligen tvätta händerna. Istället glodde jag på min hand i två minuter och suckade, innan jag kände att; vad fan! Jag kan inte vara rädd för en soppåse hela livet. Skulle jag tvättat händerna skulle jag fått ångest för att jag drog ut på promenaden, kanske, kanske, att den här ångesten var lite värre men jag visste att den skulle försvinna. Så jag bestämde mig för att bryta av med något "extremt" (eh, ja, soppåsar kallar jag extrema) och gav fasiken i att tvätta händerna. Efter tio minuter tänkte jag mindre på det, och när promenaden var över... hade jag glömt det och tvättade inte händerna (kom jag på nu, paniiiiiiiiiiik, men nej, det var en seger!).

Nu tänker jag "bryta av" gång på gång med saker som känns väldigt svåra, för att konkret ha tränat bort tvång. Jag vill inte leva med dem mer. Så det så.

Förövrigt - mår bra, glad och tillfreds etc, lite ont i ryggen då jag sitter i fåtöljen som en hösäck. Nu sträckte jag på mig - så enkelt kan man lösa svåra problem! Tralala.

Godnatt i förskott!

<3 / Yasmine